U vertrekt op reis? We geven u graag enkele handige tips

De vakantietijd breekt weer aan en veel mensen maken zich op voor een heerlijke tijd.

Onbezorgd genieten van zon en zee, mooie natuur of een prachtige stad, bergen of bossen; iedereen gaat op zoek naar de perfecte locatie met het gewenste weer. De vakantie is vaak tot in de puntjes voorbereid maar heeft u ook iets geregeld als u  onverwacht naar huis moet?  

 

Sluit een reisverzekering op maat af

Zonder reisverzekering bent u op uzelf aangewezen. Sluit daarom een goede verzekering af, die bij uw persoonlijke situatie past. De meeste reisverzekeringen vergoeden de kosten van repatriëring van een overledene en de reiskosten van voortijdig terugkeren van gedupeerde vakantiegangers.

 

Sluit een annuleringsverzekering op maat af

Het kan ook zo zijn dat u vlak voor vertrek moet annuleren of de vakantie moet afbreken. Zonder annuleringsverzekering kunt u voor alle kosten opdraaien, tenzij er andere annuleringsvoorwaarden gelden of er sprake is van een negatief reisadvies na de boeking. Een annuleringsverzekering dekt de kosten geheel of gedeeltelijk bij een gegronde reden van annulering, zoals werkeloosheid, scheiding, zwangerschap na boeking, ziekte en overlijden.

 

Vraag ons naar de voorwaarden

Zoals u op internet kunt zien, verschillen de dekkingen per verzekering. Daarom is het altijd goed om met ons uw persoonlijke situatie te bespreken. Zo kunt u een verzekeringspakket op maat afsluiten, waarbij u kunt kiezen tussen een kort- en doorlopende dekking. Kortlopend is geschikt als u een of twee keer per jaar op vakantie gaat en doorlopend als u lange tijd verblijft in het buitenland, meerdere malen per jaar op vakantie gaat en als u in de buurt van een grens woont.

 

Extra tips bij reis- en annuleringsverzekeringen:

 

Voor vertrek

 

Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantietijd!

Terug naar het overzicht