Is jouw wagen voorbereid op het vochtige en koude herfstweer?

We weten allemaal dat we tijdens de winter extra aandacht moeten besteden aan onze wagen door de extreme weersomstandigheden, maar veel mensen vergeten om dat ook tijdens de herfstmaanden te doen. Dan kunnen afvallende bladeren ervoor zorgen het best glad wordt en is het vaak nog donker wanneer we ‘s morgens naar ons werk vertrekken. Genoeg redenen dus om ook tijdens de herfst extra stil te staan bij onze veiligheid op de baan.

Omdat wij als makelaar dag in, dag uit, en dus ook in elk seizoen bekommerd zijn om jouw veiligheid, geven we enkele tips om je wagen helemaal klaar te maken voor de herfst.

Laaghangende zon

Ook in de herfst kan de zon nog fel schijnen en zeker in de late namiddag kan de zon zeer laag hangen, wat kan zorgen voor ongemakken in de wagen. Laat dus zeker een zonnebril in je wagen liggen, want rijden met een laaghangende zon in je ogen kan levensgevaarlijk zijn! Je zal bovendien opmerken dat je tijdens de herfst meer dan ooit gebruikt maakt van de zonneklep in je wagen.

Ruitenwissers

De herfst is de ideale periode om te checken of je ruitenwissers nog in goede staat zijn. Voel eens aan het rubber en als je merkt dat deze uitgedroogd aanvoelen, dan zijn ze waarschijnlijk eens aan vervanging toe.

Propere vensters

Niet enkel de buitenkant van je vensters moet proper zijn om veilig de baan op te gaan, ook is het van belang om de binnenkant proper te houden. Door de laaghangende zon kan vettigheid en vuiligheid op je binnenkant van je ruit zorgen voor een slecht zicht. De binnenkant van je ramen regelmatig schoonmaken is dus de boodschap!

Beslagen ruiten

Stap je in een wagen met beslagen autoruiten, vertrek dan nooit vooraleer je een volledig zicht hebt. Gebruik je ventilator en richt deze op de voorruit. Van zodra het zicht terug toeneemt, kan je je blazer terug op de normale stand zetten.

Bandenprofiel

Wettelijk mogen je banden maar een minimum profieldiepte van 1,6 mm bevatten, maar dan zijn je banden zo goed als versleten. Daarom raden wij je aan om bij een profieldiepte van 3 mm je banden al te vervangen. Bij winterbanden is het wettelijk minimum zelfs op 4 mm bepaald. Vergeet dus zeker niet om tijdig een afspraak te maken bij je garage om je zomerbanden te laten vervangen door de winterse exemplaren.

Goede autoverzekering

We hebben allemaal vertrouwen in ons eigen rijgedrag, maar natte en gladde wegen door vallende herfstbladeren kunnen zorgen voor onvoorziene narigheden. Ook de beste chauffeurs onder ons kunnen dus altijd betrokken raken bij een ongeluk. Daarom moet je dus op een goede autoverzekering kunnen rekenen.

Heb je vragen over een autoverzekering of wil je je huidige polis eens overlopen? Contacteer ons dan voor meer info!

Terug naar het overzicht