Deze 4 tips helpen je de juiste kerstverlichting te kopen

Vandaag is het nog exact 23 dagen en kerstdag breekt aan. Om de gezelligheid al wat vroeger in huis te halen, plaatsen we ieder jaar opnieuw een maand op voorhand (soms verscheidene maanden) onze kerstboom. Maar wat is een kerstboom zonder kerstverlichting? Juist… even weinig als een makelaar zonder zijn klanten! We tippen daarom enkele nuttige tips die ervoor zorgen dat jouw kerstboom matcht met de juiste lichtjes. Want… wat is er fijner dan gezellige kerstverlichting op een koude en donkere avond?

Tip 1: kies voor led-verlichting

Met andere woorden vermijd gloeilampen! Led-verlichting is namelijk energiezuiniger, ze gebruiken zowat 7 tot 8 keer minder dan gloeilampen. Bovendien heeft led-verlichting ook een langere levensduur waardoor ze je verschillende jaren opnieuw kan hergebruiken.

Tip 2: dim je kerstverlichting

Kerstverlichting is gezellig maar soms ook wel eens té fel aanwezig. Kies daarom voor dimbare led-verlichting die je naargelang eigen smaak kan dimmen. Daarnaast is dimbare led-verlichting ook energiezuiniger dan gewone led-verlichting of gloeilampen. Een dubbele win dus.

Tip 3: laat je kerstverlichting NIET altijd branden

Op momenten dat je niet thuis bent of gaat slapen, brand je je kerstverlichting best niet. Op die manier verbruik je minder energie en voer je meer controle uit. Aan verlichting zijn er namelijk altijd risico’s verbonden. Denk bijvoorbeeld aan brand door bedrading die beschadigd is. Een goede manier om je kerstverlichting niet te vergeten doven, is het instellen van een automatische timer.

Tip 4: zorg voor waterdichte buitenverlichting

Heb je het idee om je gevel een leuke opfrisbeurt te geven tijdens de feestdagen? Kies dan voor de juiste buitenverlichting. ‘Juist’ betekent in dit geval waterdichte verlichting die tegen regen of stormweer bestand is. Daarnaast is het ook aangeraden om lampjes te kiezen met een transformator. Dat zorgt er namelijk voor dat je netspanning omgevormd wordt tot een lagere voltage, wat je opnieuw een hoop kosten bespaart.

Maar… wat als mijn verlichting vuur vat?

Hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook neemt om je kerstverlichting zo veilig mogelijk te laten branden, 100 procent zeker ben je nooit voor brand of kortsluiting. Gelukkig kan je hiervoor rekenen op je brandverzekering. Deins dus niet terug om ons te contacteren, want wij helpen je als makelaar met heel ons hart! Ook om een kleine of grote brand te blussen, figuurlijk dan.

Terug naar het overzicht