Uw kind correct vastklikken in de wagen, belooft u het ook?

Iedereen klikvast in de auto. Het lijkt een evidentie, maar dat is het jammer genoeg niet. Een veelgestelde vraag is ook: vanaf wanneer mag je kind vooraan zitten? Wij geven je graag wat meer info zodat je veilig en gerust de baan op kan.

 

Iedereen klikvast in de auto!

Uiteraard weet je hoe belangrijk het is om je kind vast te klikken in de auto, ook voor een kort traject. 80% van de ouders denkt dat hun kind perfect vast zit, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt immers dat twee op drie kinderen fout vastzit in de wagen! 

Eén op tien kinderen zit zelfs niet vastgeklikt.

 

Waarom is een gordel nu zo belangrijk en moet je die vastklikken wanneer je traag rijdt?

Je draagt geen gordel omdat je traag rijdt? Weet dan dat je zonder gordel al kans hebt om bij een ongeluk te overlijden vanaf een snelheid van 20 km per uur. En zo zijn er nog een aantal feiten waar je niet omheen kan:

 

Kind vooraan in de auto?

Je klikt je kind bij elk traject goed vast… Perfect! Maar vanaf welke leeftijd mag je kind eigenlijk vooraan in de auto zitten? Wel, eigenlijk is er geen minimumleeftijd om op de passagiersstoel te zitten, op voorwaarde dat je kind wordt vastgemaakt zoals de wet het voorschrijft:

 

Kind vooraan in de auto?

De Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde zette een campagne op met bijhorende website en campagnemateriaal om ouders te sensibiliseren om hun kind goed vast te klikken.

Je kan meedoen aan de campagne door u te registeren via www.beloofd.be

 

Goed verzekerd de baan op!

Verstandig is ook om jezelf, je passagiers en natuurlijk ook je wagen goed te verzekeren

Overweeg zeker ook de bestuurdersverzekering: die zorgt ervoor dat je ook verzekerd bent als je een ongeval veroorzaakt en daarbij zelf letsels oploopt. Zelfs als de aansprakelijkheid gedeeld is of nog moet vastgesteld worden komt deze verzekering tussen.

Vraag ons om een gratis offerte of maak een afspraak.

 

Steeds tot uw dienst,

Uw verzekeringsadviseur