Hebt u binnenkort een communie-, doop- of ander feest? Aan welke verzekeringen moet u denken?

Wanneer u een familiefeest geeft, wilt u er uiteraard een onvergetelijke dag van maken. Maar hoe organiseert u zo’n feest in alle veiligheid? 

Een zaal, homemade bereidingen,… een feest geven, vergt heel wat voorbereiding. Wat zijn uw verplichtingen? Bestaan er specifieke verzekeringen? 

Eén feest, twee opties

In de allereerste plaats moet u kiezen of u het feest thuis organiseert of in een zaal.
 

Als u het feest thuis geeft:

Tenten:

Wilt u het feest graag thuis organiseren, maar is uw huis niet groot genoeg om iedereen te ontvangen? Dan denkt u er misschien aan om een tent te huren voor in de tuin. Houd rekening met de 2 wettelijke verplichtingen hieromtrent:

Bij sommige maatschappijen zijn ook tenten gedekt door de brandverzekering. Neem gerust contact met me op om te weten hoe dat met uw verzekering zit. Is er geen dekking? Dan bestaan er specifieke waarborgen om tenten te verzekeren voor materiële schade door brand. Ik geef u graag advies.
 

Een feest in een zaal

U hebt beslist om een zaal te huren. Alle ingrediënten voor een onvergetelijk feest zijn voorhanden. We geven u nog enkele tips om er zeker van te zijn dat niets uw dag kan overschaduwen.

Controleer of het huurcontract van de zaal voorziet in een verzekering.

Goed om te weten: 

De waarborg burgerlijke aansprakelijkheid ‘organisator’ of ‘evenement’ voorziet ook in uitsluitingen, zoals schade ten gevolge van het instorten van een tent, of schade door vuurwerk. Controleer altijd wat gedekt is in de huurovereenkomst van uw tent, en in het contract van de vuurwerkmaker. 

Iets te diep in het glas gekeken?

Een gezellig feest gaat wel vaker gepaard met alcohol. Laat uw gasten als het feest ten einde loopt niet met een glaasje te veel op naar huis rijden.

Denk aan:

Cadeautip

Nu kent u alle ingrediënten voor een geslaagd feest met vrienden of familie, geniet ervan!

Bronnen: Websites http://www.newsletter.aginsurance.be/.
Terug naar het overzicht