​Is uw kind klaar voor het heerlijke buitenleven?

Het voorjaar is begonnen, we gaan weer naar buiten! Heerlijk fietsen, varen, toeren, sporten, tuinieren, etc. Ook onze kinderen genieten van zon en vrijheid en willen natuurlijk aan alle sporttoernooien, kampweken en evenementen meedoen. U staat er waarschijnlijk niet bij stil maar het is in dat geval zeker raadzaam vooraf even de verzekeringen van uw kind na te lopen.

Check met name de:

Individuele ongevallenverzekering via een organisatie

Naast bovengenoemde verzekeringen is ook de individuele ongevallenverzekering een goede aanvulling. Vaak sluiten scholen deze zelf al af in verband met mogelijke ongevallen tijdens activiteiten op school. U kunt daarbij denken aan een lelijke val tijdens een sportdag maar ook aan een val van een schommel in het speelkwartier. Ook hebben sommige sportclubs een dergelijke verzekering afgesloten of bieden deze aan om hun leden en zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van een ongeval tijdens een wedstrijd of evenement. Deze polissen kunt u meestal inzien op de website van de desbetreffende organisatie. De ervaring leert echter dat deze vergoedingen en dekkingen vaak beperkt zijn. Daarom is het raadzaam om uw kind zelf ook goed te verzekeren, zodat alles voldoende is afgedekt.

Individuele ongevallenverzekering als particulier

Als particulier kunt u een individuele ongevallenverzekering afsluiten voor u en uw gezin. Groot voordeel daarvan is dat deze verzekering ook een vergoeding uitkeert als de aansprakelijkheid niet helemaal duidelijk is. Dit is vaak het geval bij sportongevallen; het blijkt dan moeilijk te zijn om één veroorzaker aan te wijzen.

Mocht er onverhoopt een ongeval plaatsvinden, dan heeft u naast de schadevergoedingen die u ontvangt in het kader van Sociale Zekerheid ook recht op:

Voor meer risicovolle sporten zoals bergbeklimmen, skiën en diepzeeduiken kunt u zich extra bijverzekeren met een speciaal daarvoor bestemde polis.

Wilt u meer weten of een scan van uw huidige verzekeringen?

Neem dan even contact op, dan zorgen wij ervoor dat u samen met uw gezin zonder zorgen kunt genieten van lente en zomer, de ultieme seizoenen voor buitenactiviteiten!